Over mij

Charlotte Poland

 

MASSAGETHERAPEUT • COACH • ROUWBEGELEIDER

 

 

Van jongs af aan een dromer, een denker, alert op sfeer en het welzijn van de mensen om mij heen.  Ik dacht en denk veel en lang na over het leven en waardeer open en eerlijke gesprekken. Na een studie psychologie en drukke jaren in het werkende leven met daarbij kinderen had ik meer en meer behoefte aan communicatie zonder al te veel woorden, aan leren stilstaan en leren stoppen met piekeren.

 

Wat mij elke keer weer blijkt te helpen (al vergeet ik dat ook regelmatig in de hectiek van het leven) zijn mindfulness, mediteren, sporten, in de natuur zijn en vooral aandacht naar het lichaam brengen. En daarbij is massage heel behulpzaam. Dat wil ik ook graag anderen laten ervaren.

 

In 2012 heb ik de opleiding tot Holistisch Masseur bij HOLOS gedaan en sindsdien heb ik vele  opleidingen/ cursussen gedaan op het gebied van massage, mindfulness en lichaamsbewustzijn.  In 2018 heb ik de de opleiding lichaamsgerichte begeleiding bij rouw en verlies van Corinne de Graaf afgerond.

 

 

   "Ik vind dat Charlotte een heerlijke rustige en toegewijde uitstraling heeft en een respectvolle benadering."

 

 

   "Door de massage van Charlotte voelde ik hoe moe ik was en kon ik vervolgens heerlijk ontspannen en opladen. De prettige accepterende               

    houding van Charlotte gaf meteen vertrouwen."

CompassievolrouwenEen groot verlies zorgt ervoor dat we te maken krijgen met rouw en dat we ons moeten leren te verhouden tot het verlies. 


Een verliesgebeurtenis is een incidentele gebeurtenis waardoor verlies ontstaat van iets of iemand waaraan je gehecht was. Dit kan het verlies van een dierbare zijn, verlies van een relatie, verlies van een baan, verlies van een gezondheid, wegvallen van een vriendschap, een onvervulde kinderwens etc.


‘Heimwee, een gemis naar een tijd die niet meer is’


Deze zin komt uit een gedicht van Sascha Groen. Elke keer raakt de zin mij weer, omdat ik dan meteen weer begrijp waarom het verlies je soms zo kan overvallen. Hoe deze heimwee kan zorgen dat je soms zo’n moeite hebt met bepaalde situaties of bijvoorbeeld jaloers kunt worden op andere mensen.


Als klein meisje ben ik plotseling mijn moeder verloren door een auto- ongeluk. De dood, de onmacht en het ‘gewoon’ weer doorgaan met het leven, spelen daardoor van jongs af aan een rol in mijn leven


We hebben vaak niet geleerd hoe we om moeten gaan met alle emoties die opkomen bij een zwaar verlies, zodat bijvoorbeeld gevoelens van angst, onveiligheid en diep verdriet worden weggestopt.Met lichaamsgerichte begeleiding help ik je aandacht te geven aan alle emoties, om open te staan voor datgene dat bij jou speelt, begrip op te brengen voor jouw rouwproces en om jezelf compassievol te steunen.


Meer teksen over rouw vind je op mijn facebookpagina: 


https://www.facebook.com/profile.php?id=100063648334205